aw more logo 3
0
0
date
product
prijs
aantal
totalen

loading...

Verzendgegevens

Verzendwijze

naar winkelmand

Via Domitia 'Cuvée ROSÉ' 2019
IGP Pays d’Oc

Deze zalmroze Provence style Rosé is onweerstaanbaar, maar is natuurlijk geen echte Provence Rosé, maar wel een die zijn basis procedé heeft meegekregen vanuit de Provence. Deze IGP Pays d’Oc Rosé komt namelijk uit het zwoele Mediterrane Zuiden van Frankrijk, nabij de stad Montpellier. De wijnmakers Bruno & Damien volgen hier het unieke Rosé procedé van hun wijlen vriend en wijnconsultant Patrick Léon, de éminence grise en Grand Cru wijnmaker van onder meer Château Lascombes & Mouton-Rothschild uit de Bordeaux. Echter was Patrick Léon ook de oud-wijnmaker van Château de Berne en Château d’Esclans uit de Provence en bekend van de beste Rosés ter wereld, zoals de ‘Whispering Angel’, ‘Rock Angel’ en de ultieme ‘Garrus’. Nog steeds volgen de wijnmakers Bruno & Damien het bais Rosé procedé van wijlen Patrick Léon en dat is goed te proeven, met recht een Provence style Rosé dus! En nu gelimiteerd en tijdelijk ook beschikbaar met het allereerste Art & Wine kunst etiket van Nuria Maria -Clear Sky-     Bestel direct 

Proefimpressie: voor de creatie van deze nieuwe ROSÉ is het allerbeste, schoonste, puurste en meest delicate sap gebruikt. Na een korte “maceration pelliculaire”, die van belang is voor de lichte zalmroze Provence kleur extractie, het aroma en de structuur,  wordt de pers heel kort onder een zeer lage druk aangezet, waarbij er eigenlijk niet echt sprake is van persen,  maar eerder van het ‘kneuzen’ van de druiven.  De druiven van deze heerlijke Provence style Rosé, Syrah (25%), Grenache (60%) en Merlot (15%), worden aan het eind van de nacht geplukt en zijn afkomstig van de koelste percelen van het domein. De zeer licht zalmroze kleur doet u straks direct denken aan Provence en zal van uitzonderlijke kwaliteit zijn. Heerlijk, stuivend fris en verkwikkend bouquet, met prachtig fruit van o.a. bosvruchten en sappige kersen. Werkelijk een SUPER elegante Rosé, die u straks in het voorjaar perfect als aperitief of als dorstlessende terraswijn kunt gaan serveren, maar het uiteraard ook prima doet als begeleider voor bij tapa’s, vis- en pastaschotels en andere lichte vleesgerechten. Voor straks overheerlijk en zeker houdbaar t/m 2023.